Fundació Pau Casals

Pau Casals ha estat considerat com un dels grans músics del segle XX i, al mateix temps, com un gran humanista, defensor de la llibertat, la justícia i la pau. La seva carrera internacional va començar el 1899 a París i el va portar arreu del món. Els últims 34 anys de la seva vida els va viure a l’exili, on enyorava la seva estimada Catalunya i casa seva, a la platja de Sant Salvador, al Vendrell. Durant aquest temps d’exili, la seva activitat va ser extraordinària: va ajudar els refugiats del sud de França, va donar concerts benèfics i es va manifestar en favor dels seus ideals, alhora que continuava els seus festivals, les master classes i dirigia el seu oratori El Pessebre en la seva croada internacional per la pau.

Pau Casals sempre va tenir l’esperança de retornar a la seva terra, però, passats els 90 anys, va veure que probablement no seria possible. Va ser llavors quan va decidir formalitzar en vida el seu llegat i vam començar els tràmits per crear una Fundació que servís els més alts ideals de la música i els ideals humans als quals ell es va dedicar tota la vida.

El Mestre va crear la Fundació Pau Casals com un símbol d’esperança, perquè creia que la música pot contribuir a fer un món millor. Des d’aleshores, la missió de la Fundació ha estat conservar i difondre el llegat humà i musical del Mestre, tot promovent accions i projectes per a aquests fins.

Marta Casals Istomin
Fundadora i vicepresidenta de la Fundació Pau Casals

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

w

S'està connectant a %s