András Schiff i Yuuko Shiokawa

Interpretant el programa del concert a la Casa Blanca, Miklós Perényi estarà acompanyat pel pianista András Schiff i la violinista Yuuko Shiokawa. Tots tres formen un trio amb una llarga trajectòria tant en recitals com en enregistraments sonors.

Igual que Perényi, Shiokawa va tenir la sort de conèixer al mestre, ja que va tocar sota la seva batuta en l’últim Festival de Música de Marlboro dirigit per ell. Inicià els estudis de violí a l’edat de cinc anys a Tòquio i els continuà a Lima i Munic, on va guanyar el Premi Mendelssohn i el primer premi en el Concurs dels Conservatoris de Música Alemanys.

Al llarg de la seva carrera ha participat en concerts amb orquestres de primer nivell com la Filharmònica de Berlín amb Karajan, l’Orquestra Simfònica de Londres o la Filharmònica de Nova York. Entre altres actuacions, cal esmentar les sonates completes per a violí i piano de Mozart, amb András Schiff en el Wigmore Hall de Londres, així com l’enregistrament de diversos discos del repertori mozartià amb Schiff i Perényi, fent servir el violí original de Mozart.

András Schiff és l’únic dels tres solistes que participen en el concert que no va conèixer personalment a Pau Casals. Va néixer l’any 1953 a Budapest (Hongria), on als cinc anys va començar a estudiar piano, i més endavant va completar els seus estudis a Londres amb George Malcolm. Els recitals i cicles especials –com les principals obres per a teclat de J.S. Bach, Haydn, Mozart, Beethoven, Schubert, Chopin, Schumann i Bartók–, constitueixen una part important de les seves activitats.

Ha col·laborat amb la majoria de les orquestres internacionals de renom i amb els seus directors, encara que a l’actualitat es dedica més a la direcció i a actuar com a solista. El 1999 va crear la seva pròpia orquestra de cambra, la Cappella Andrea Barca, i també col·labora cada any amb l’Orquestra Filharmònica de Londres i l’Orquestra de Cambra d’Europa. Ha rebut nombrosos premis internacionals, sent el més recent el Premi Schumann 2011 atorgat per la ciutat de Zwickau.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s