Miklós Perényi, deixeble de Pau Casals

Miklós Perényi, violoncel·lista convidat al concert en homenatge al mestre, és considerat per molts una llegenda viva en el món del violoncel.

Nascut a Budapest l’any 1948 en el si d’una família de tradició musical, inicià els seus estudis als cinc anys amb Miklós Zsamboki. Dos anys més tard va ser admès a l’Acadèmia de Música Franz Liszt de Budapest, on va estudiar amb el professor Ede Banda, i als nou anys feia ja el seu debut a Budapest. Posteriorment, continuà el seus estudis a l’Accademia Santa Cecilia de Roma amb el professor Enrico Mainardi.

L’any 1962 va ser guanyador d’un premi en el Concurs Internacional Casals, celebrat a Budapest, iniciant-se així la relació amb el mestre, que seria especialment intensa durant els següents deu anys. El 1965 i 1966 Pau Casals el va convidar a unir-se a les seves classes magistrals a Zermatt i Puerto Rico i això va anar seguit d’una invitació per a actuar al Festival de Marlboro durant quatre anys consecutius.

Des de llavors ha actuat com a solista i músic de cambra en molts centres musicals i festivals d’Europa, els Estats Units, Japó i la Xina; i és professor del departament de violoncel a l’Acadèmia de Música Franz Liszt de Budapest. Té un repertori molt ampli, incloent peces dels segles XVII i XVIII fins l’actualitat, i és també compositor de peces per a violoncel.

Com a reconeixement a la seva activitat musical va ser guardonat amb el Premi Kossuth el 1980, i el premi Bartok-Pásztory el 1987.

Anuncis

Deixa un comentari

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

Esteu comentant fent servir el compte WordPress.com. Log Out /  Canvia )

Google+ photo

Esteu comentant fent servir el compte Google+. Log Out /  Canvia )

Twitter picture

Esteu comentant fent servir el compte Twitter. Log Out /  Canvia )

Facebook photo

Esteu comentant fent servir el compte Facebook. Log Out /  Canvia )

S'està connectant a %s